6. juli 2020

Fjernvarme på fuldt tryk

I Zacho-Lind har vi netop afsluttet et større fjernvarmeprojekt på I/S Vestforbrændings hovedforsyningsledning ved Lyskær/Hørkær i Herlev. Opgaven, der blev påbegyndt i 2018, har været en del af forberedelsen til den nye letbane.

Et erfarent hold fra Zacho-Linds fjernvarmeafdeling har det seneste halvandet år stået for omlægningen af en del af Vestforbrændingens hovedledning ved Ring 3, hvilket i alt omfatter 700 tracémeter i dimensionen ø508/710 mm.

I forbindelse med ledningsomlægningen er der udført både jord- og rørsmedearbejder samt indskæring af en ny fjernvarmeledning via hot-tapping.

Ledningsnet i fuld drift

Under hele omlægningen skulle rørsystemet holdes i drift af hensyn til Herlev Hospital. Derfor har Zacho-Lind med hjælp fra EMS planlagt og udført hot-tapping for indskæringen af den nye fjernvarmeledning.

”Hot-tapping betyder, at man via bypass og afpropning flytter vandet fra den eksisterende ledning til den nye under fuldt tryk og temperatur, hvilket vil sige 16 bar og 115 grader,” forklarer Nicolai Jørgensen, divisionschef for fjernvarme i Zacho-Lind. ”På den måde har det været muligt for os at opretholde forsyningen under hele arbejdets varighed.”

Fjernvarmearbejde

Ekstra dybe udfordringer

Også krydsningen af området Mileparken har krævet en ekstra stor arbejdsindsats.

”Her skulle graves med spuns i fire meters fridybde på grund af flere fremmedledninger i jorden, og samtidig skulle trafikken opretholdes i alle retninger i krydset,” fortæller Nicolai Jørgensen, ”heldigvis har vi i Zacho-Lind stor erfaring indenfor begge dele og kunne derfor løse udfordringen uden problemer.”

Tværfaglighed i fjernvarmeafdelingen

Zacho-Linds fjernvarmeafdeling består i dag af ca. 40 medarbejdere og indeholder både jordarbejdere og smede. ”Det medvirker til en smidig og fleksibel opgaveløsning, især på opgaver som denne,” lyder det fra Nicolai Jørgensen.

Læs mere om forsyningsopgaver i Zacho-Lind

Læs også…

To broer i naturskøn mose

To broer i naturskøn mose

Zacho-Lind har for nylig afsluttet etableringen af to træbroer i et naturområde for Lyngby-Taarbæk Kommune. Det ...