Vandspuling og -skæring

Skånsom nedbrydning med vand

Zacho-Lind har mange års erfaring med skånsom nedbrydning af beton, hvor vi bl.a. benytter vandspuling og vandskæring. Metoderne har en række fordele for både omgivelser og betonkonstruktion.

En samlet pakke tilpasset opgaven

Zacho-Lind tilbyder både vandspuling og vandskæring som én samlet pakke, hvor vi selv medbringer vand og sikrer, at jeres projekt står opryddet og fuldstændigt klar til næste hold, når vi forlader pladsen.

Da vi har en stor betonafdeling, der også udfører betonreparationer, injicering af revner, komplicerede in situ-støbninger og levering og montage af betonelementer, kan vi i Zacho-Lind levere et betonprojekt, der er tilpasset jeres behov.

Sådan fungerer vandspuling

Med vandspuling – eller water jetting, som metoden også kaldes – kan vi tilbyde en partiel nedbrydning af beton, der ikke skader den eksisterende armering. Metoden er vibrationsfri og dermed langt mere skånsom over for omgivelserne end nedbrydning med trykbor.

Hvor nedbrydning af beton med traditionelle metoder ofte efterlader konstruktionen med mikrorevner eller skader i armeringen, der på sigt vil gøre betonkonstruktionen mere sårbar og reparationer kostbare, efterlader vandspuling både armering og sund beton uskadt, hvilket giver et langt mere holdbart resultat.

Vandspuling kan også bruges til at rense gamle malingslag af, f.eks. inden vægge skal males på ny. Det er en yderst miljøvenlig rensningsmetode, fordi den reducerer affaldsmængden betydeligt. Vandspulingen foregår med robot.

De mange fordele ved vandspuling

Vandspuling som metode har en lang række fordele:

  • Det beskytter konstruktionen ved at bevare armeringen og den tilbageværende beton intakt.
  • Det fjerner kun den svækkede beton.
  • Det efterlader et stærkere støbeskel og dermed en mere holdbar konstruktion efter udbedring.
  • Det skåner medarbejdere og omgivelser for vibrationer.
  • Det sikrer, at støbeskellet på den efterfølgende reparation er langt stærkere, end hvad der kan opnås med traditionelle metoder.

Zacho-Lind udfører også vandskæring. Med denne løsning får I dels en helt lige kant, der er lige til at smede på, og dels en skæremetode, der er gnistfri, og som derfor egner sig særligt godt til steder med eksplosionsfare, f.eks. tanke med gas eller olie.

Seneste referencer

Totalrenovering af sand- og fedtfang

Totalrenovering af sand- og fedtfang

BIOFOS A/S

Totalentreprise for renovering af eksisterende sand- og fedtfang samt opførelse af nyt beluftet Hartmann sand- og fedtfang med tilhørende driftsbygning.