HOFOR A/S har igen valgt at indgå kontrakt med Zacho-Lind A/S, efter en ny udbudsrunde på rammeaftalen for jord- og rørarbejde.

Vi i Zacho-Lind er glade og stolte over at kunne fortælle, at vi – med det mest fordelagtige tilbud – fortsætter vores vedligeholdelsesarbejde af HOFORs ca. 860 km store bygasnet. Zacho-Lind vil således fortsat blive ved med at bidrage til, at de mere end 300.000 forbrugere i København og omegn fremadrettet, trygt og sikkert, kan få levereret deres bygas.

Faglighed og samarbejde i højsædet

Siden 2006 har et større team bestående af to funktionærer, 4-5 gravehold, ét asfalt- og ét brolæggerhold fra Zacho-Lind, sammen med eksterne rørlæggere fra Brøndum, samarbejdet med HOFOR Bygas’ egne driftsledere og rørlæggere i forbindelse med vedligeholdelse og drift af bygasforsyningen. Hvert fjerde år bliver rammeaftalen sat i udbud, og Zacho-Lind formår at forblive konkurrencedygtige, hvorfor vi nu for femte gang i streg, har genvundet udbuddet.

Med et ledningsnet svarende til en køretur fra København til Prag, indebærer den omfangsrige gasdistribution selvsagt et stort antal gravninger i Københavns Kommune, og vedligeholdelse af ledningsnettet kræver derfor et godt overblik. Et velfungerende samarbejde med Københavns Kommune er derfor essentielt.

”Rammeaftalen medfører selvsagt et utal af gravninger i Københavns Kommune og hertil følger ansøgninger om gravetilladelser og ledningsoplysninger. Derfor har vi også et tæt samarbejde med Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, der – ligesom os – lægger stor vægt på fremkommelighed og så få gener som muligt for borgerne.” forklarer Susanne Leth, der til dagligt er Zacho-Linds projektleder på aftalen.

Teamet, der går på tværs af virksomheder og organisationer, varetager tilsammen driften og fornyelsen af bygas-ledningsnettet i Københavnsområdet. Vi har med vores samarbejdspartnere i løbet af de sidste 16 år opbygget et godt og tillidsfuldt samarbejde med stort fokus på, at alle parter fungerer som ét samlet team.  Susanne tilføjer: ”Vi er stolte over, at vi igen har kunne komme med det mest fordelagtige tilbud til HOFOR og ser naturligvis frem til et fortsat spændende samarbejde med et fagligt kompetent team.

Fremtidens bygas – en branche i udvikling

Trods uroligheder på verdensmarkedet arbejder HOFOR fortsat for at kunne levere stabil bygas til de mange kunder. Der ses en stigning af antallet af erhvervskunder, der efterspørger gassen og inden for en kortere årrække, planlægger HOFOR at blive selvforsynende med biogas.  Selv har Zacho-Lind investeret i en gas-lastbil. Gas-lastbilen, der kører på ren biogas, vil fortsat være fast tilknyttet vores opgaver på rammeaftalen.

Du kan læse mere om vores arbejder på rammeaftalen her.

Læs også…

To broer i naturskøn mose

To broer i naturskøn mose

Zacho-Lind har for nylig afsluttet etableringen af to træbroer i et naturområde for Lyngby-Taarbæk Kommune. Det ...