16. juni 2015

Den første af to stibroer på plads

Zacho-Lind A/S har i øjeblikket travlt med flere store byggeprojekter for Femern A/S ved Rødbyhavn, hvor den første af to stibroer nu er løftet på plads hen over motorvej E47. Broerne skal gøre det nemmere for både beboere og byggefolk at komme rundt i området på cykel og til fods, når byggeriet af Femern-forbindelsen går i gang.

Broerne er produceret i Holland, og den første af de to broer blev transporteret til Danmark i fire sektioner, hvorefter de op til 15 tons tunge sektioner blev hejst på plads af en kran.  Samlet til fuld størrelse er broen 3,5 meter bred og 50 meter lang .

Brooverdelen er bygget i azobétræ, mens brodækket er af glasfiber og hviler på stålsøjler. Det afrikansk producerede træ er miljøgodkendt og produceret under bæredygtige forhold. Broerne er delvist projekteret og udført i et samarbejde mellem Zacho-Lind og det hollandske firma Wijma Kampen bv., som blandt andet har specialiseret sig i at producere træbroer.

Den anden bro skal sikre adgangen hen over jernbanen og bliver hejst på plads i juli. Den 145 meter lange bro ankommer i syv sektioner, den største med et spænd på 28 meter og en vægt på 39 tons.

Ud over stibroerne bygger Zacho-Lind også en pumpestation, som skal afvande et areal øst for Rødbyhavn, hvor  byggepladsen til Femern-forbindelsen skal ligge. Både broer og pumpestation forventes at stå færdige i eftersommeren.

Læs også…

To broer i naturskøn mose

To broer i naturskøn mose

Zacho-Lind har for nylig afsluttet etableringen af to træbroer i et naturområde for Lyngby-Taarbæk Kommune. Det ...